
Wereldberoemd huis om zijn soaves en meester in het verbouwen van de garganegadruif, waarmee Pieropan regelmatig in de prijzen valt. De druiven komen volledig van hun eigen wijngaarden die zijn gesitueerd in het DOC gebied van de Soave Classico. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1880 en staat wereldwijd op de kaart.
Deze Soave Classico is de basis soave van het huis. De druiven worden met de hand geplukt, de trebbiano als eerste halverwege september, gevolgd door de garganeca in oktober. Rijping vindt plaats in cementen tanks met glazen wand. In het voorjaar wordt de wijn gebotteld en rijpt de wijn nog minstens een maand verder op fles. De Soave Classico is aangenaam fris en veelzijdig en heeft een zachte, volle smaak. Prima te drinken als aperitief. Gaat daarnaast goed samen met soepen, en (eerste) gangen met bijvoorbeeld asperges, bonen, courgette, vis, en zeevruchten.
Wijnhuis | Pieropan |
Streek | Veneto |
Druif | 85% garganeca & 15% trebbiano |
Soort | witte wijn |
Classificatie | Soave Classico DOC |
Alcoholpercentage | 12,0% |
Afsluiting | schroefdop |
Inhoud | 0,75L |
Bodem, ligging | Vulkanische grond, ca. 100-300 meter boven zeeniveau. De druiven zijn uitsluitend afkomstig van eigen grond, uit het Soave classico gebied. |
Vinificatie, rijping | Druiven worden met de hand geplukt. Eerst rijping in cementen vaten met glazen wand, vervolgens in voorjaar narijping op fles. |
Biologisch | ja, biologisch |
Smaaktype | fris & fruitig |
Awards | 2 zwarte glaasjes Gambero Rosso, Wine Enthusiast 89 pnt., Wine Advocate 88 pnt, James Suckling 91 pnt. |
Wijn & Spijs | Uitstekend als aperitiefwijn, en ook bij soepen, eerste gangen, groentegerechten zoals asperges, bonen en courgette, vis en zeevruchten. |