
Pieropan behoort tot één van de bekendste wijnhuizen in de Venetostreek. Het wijnhuis, inmiddels meer dan 100 jaar oud, is nog altijd in het bezit van de familie en wordt nu gerund door Nino en Teresita Pieropan.
De wijnstokken staan rondom de heuvels van het stadje Soave in de buurt van Verona. Pieropan wordt dan ook geroemd om de soaves die ze maken, waarvan "la Rocca" hun visitekaartje is. Maar ook een gewone soave, een Valpolicella Superiore en deze Amarone ontbreken niet in hun assortiment.
De Amarone is samen met de Valpolicella Superiore "Ruberpan" ontstaan vanuit de behoefte van de familie Pieropan om ook met een voortreffelijke rode wijn op de markt te komen. Naast de soave bevindt zich dan ook het DOCG gebied van de Valpolicella, waar Pieropan de druiven voor deze twee wijnen verbouwt.
Deze Amarone is dieprood van kleur, krachtig van smaak met bosbessen, kersen en bramen. Kortom: een karaktervolle wijn die ook nog even kan blijven liggen. De wijn heeft 36 maanden in vaten gerijpt en vervolgens nog een jaar op fles. Prachtige fles wijn!
Wijnhuis | Pieropan |
Streek | Veneto |
Druif | 60% corvina, 30% corvinone, rondinella en croatina & 5% oude traditionele Valpolicella druivensoorten |
Soort | rode wijn |
Classificatie | Amarone della Valpolicella DOCG |
Inhoud | 750 ml |
Op dronk | heeft potentie om nog even te liggen |
Serveertemperatuur | 16-17 ºC |
Bodem, ligging | kleiachtige grond met kalk, 350-500 meter boven zeeniveau. |
Vinificatie, rijping | De druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt. Rijping vindt plaats in 500 liter eiken vaten gedurende 36 maanden en vervolgens nog een jaar rijping op fles. |
Biologisch | ja, biologisch |
Smaaktype | krachtig & complex |
Wijn & Spijs | wildgerechten, gegrild rood vlees, stevige kaas |