Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Prego staat voor veel moois aan toonaangevende Italiaanse wijnen uit (vrijwel) alle streken van Italië. Kwaliteit staat onmiskenbaar voorop. De wijnhuizen waar we soms al ruim 20 jaar mee samenwerken behoren tot de top in Italië. Enkele van de meer bekende wijnhuizen zijn bijvoorbeeld Avignonesi, Bisol, Fanti, Ferrari, Firriato, Jermann, Aloïs Lageder, Carlo Pellegrino en Pieropan. Naast deze wereldberoemde huizen gaan we bij de kleinere huizen op zoek naar wijnen die een mooie aanvulling zijn op ons assortiment en die regelmatig uitstekend worden beoordeeld door toonaangevende organisaties zoals Gambero Rosso en Parker. Een greep uit deze huizen is Butussi, le Calcinaie, Icardi, Feliciana, Folesano, Sergio Mottura, Musella, Cantine del Notaio, Polvanera, San Salvatore, la Selva en Cantina Tollo. Naast wijnen heeft Prego ook een groot aantal verschillende olijfolies, dessertwijnen en grappa's.

Bijna al onze wijnen importeren we rechtstreeks uit Italië, we werken dus niet met tussenhandel. Ons assortiment bestaat uit ruim 250 verschillende wijnen van bijna 70 verschillende huizen. Een steeds groter deel van het assortiment bestaat uit biologische wijnen en biodynamische wijnen en vrijwel al onze wijnen zitten in de groene zone, dat wil zeggen laag in hun sulfiet. Het assortiment is zeer breed en varieert van makkelijk drinkbare "doordeweek"wijnen tot de absolute wereldtop.
 
Prego bedient met name particuliere klanten en een deel van de horecamarkt. Onze wijnen zijn te vinden bij de betere horeca, waaronder een groot aantal Michelin sterrenrestaurants. Daarnaast werken we ook voor bedrijven op het gebied van wijn. Hierbij kan gedacht worden aan het verzorgen van wijn bij bedrijfsborrels, het organiseren van een exclusieve wijnproeverij, het schenken van een mooi glas wijn aan bezoekende klanten, het verzorgen van relatiegeschenken en natuurlijk de geschenken rondom Kerst. Ook bij particulieren thuis kunnen we proeverijen organiseren, en van tijd tot tijd organiseren we extern een (grotere) proeverij.

Solo vini pregiati!
Liesbeth  van Papenrecht
Algemeen

Prego is gevestigd in Meerssen, Beekstraat 31a, 6231 LE.   

T +31 (06)21521612   E i[email protected]   I www.pregowines.nl

Iban: nl85abna0580039145  BIC: abnanl2a  BTW: NL172255107B01   KvK: 57920591


Naar boven