Staat de rode wijn al koud?

Staat de rode wijn al koud?

Voor wie nog niet eerder rode wijn gekoeld heeft gedronken loont het de moeite dit eens te proberen. Zeker nu de temperatuur buiten tot grote hoogte is gestegen!

Vooral frisse, fruitige rode wijn leent zich uitstekend om gekoeld te drinken. Bij deze soepele, vaak jonge wijn proef je het fruit nog beter. Wijnen met veel houtrijping zijn minder geschikt, maar het is ook een kwestie van uitproberen wat je lekker vindt. Hoe lager de temperatuur, hoe beter je de tannine proeft. Een barolo is daarom minder geschikt: te koud drinken van dit type wijn betekent een te wrange smaak. Zet de wijn ca. één tot anderhalf uur van tevoren in de ijskast, een temperatuur van rond de 14 ºC is prima. Sneller koelen door er een ijspakking omheen te doen kan natuurlijk ook. En voor wie zin heeft in een zoete rode afsluiter van het eten: probeer dan eens een brachetto uit de Piemonte: rood mousserend met een licht zoetje: lekker bij rood fruit of donkere chocola!

Klik hier voor een aantal rode wijnen die je gekoeld kan drinken:      Coole rode wijnen


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden