Cantine del Notaio scoort hoge ogen bij Parker met als topper 96 punten!

Cantine del Notaio scoort hoge ogen bij Parker met als topper 96 punten!

Cantine del Notaio is een toonaangevend wijnhuis in Basilicata in het zuiden van Italië. Bij Parker scoort dit wijnhuis recent hoge ogen met een aantal van hun wijnen, met als winner maar liefst 96 punten voor de Il Sigillo! Niet voor niets het paradepaardje van dit wijnhuis.

Aan de voet van de inactieve Vulture vulkaan ligt Cantine del Notaio. Kleinzoon Gerardo Giuratrabocchetti zet hier het werk voort dat zijn grootvader ooit is begonnen en werkt volledig biodynamisch. De grond bestaat uit mineralen en oude vulkanische lavagrond. In combinatie met de grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht krijg je wijnen met rijp fruit en aangename zuren die mooi in balans zijn.

De autochtone druif waarmee Cantine del Notaio werkt is de aglianicodruif, die al bekend is sinds de Griekse oudheid. Van deze druif maakt het wijnhuis zowel witte wijnen, rosé, als een reeks rode wijnen, waarvan de Il Sigillo hun paradepaardje is.

Parker's punten zijn: 87 voor de sparkling wijn La Stipula (2011), 88 punten voor de witte Il Preliminare (2014), 90 voor de witte la Raccolta (2014) en de rosé Il Rogito (2013), 91 voor de rode wijn l'Atto (2013), 94 voor de rode La Firma (2011), 95 punten voor l'Autentica (wit, 2011) en maar liefst 96 punten voor de rode Il Sigillo (2010)!

Benieuwd naar onze wijnen van dit wijnhuis? Kijk hier:    Cantine del Notaio

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.