Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Garofoli Podium

Podium

Garofoli

De overtreffende trap van de verdicchio, deze Podium. Complex, mineralen en bloemen, vol en vettig, met een mooie afdronk. Maar liefst drie glaasjes in de Gambero Rosso. Echt een aanrader.

Wijnhuis:
Garofoli
Artikelnummer:
039.W075.01P
€16,95incl. BTW
Bestellen
Deel

Het oudste wijndomein in de Marken is in bezit van de broers Carlo en Gianfranco Garofoli. Het gelijknamige bedrijf bestaat al sinds 1871 en inmiddels is ook de vijfde generatie aan de slag. Vakkennis genoeg dus, en omdat Garofoli telkens is blijven vernieuwen zorgt deze combinatie voor meer dan uitstekende wijnen. 

Garofoli verbouwt zijn wijnen op de hellingen van de Monte Conero, aan de Adriatische kust ten zuiden van de oude havenstad Ancona. Garofoli produceert jaarlijks ruim 2.000.000 flessen, voornamelijk van de montepulciano en de verdicchiodruiven. Met menig wijn vallen ze in de prijzen, onder meer in de Gambero Rosso waar ze hoog scoren met rode glaasjes voor de Podium en de Macrina. 

Voor de liefhebbers van een mooie verdicchio is de Podium een absolute aanrader. In Italië staat hij bekend als de beste wijn in combinatie met vis! Complex, mineralen en bloemen, vol en vettig, met een mooie afdronk. De Podium scoort maar liefst drie glaasjes in de Gambero Rosso van 2015. Echt een aanrader!

    http://www.garofolivini.it

Wijnhuis Garofoli
Streek Marche
Druif 100% verdicchio
Soort witte wijn
Classificatie DOC
Alcoholpercentage 14%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur ca. 12 ºC
Vinificatie, rijping Rijping in stalen tanks gedurende 15 maanden, daarna nog ca. 4 maanden op fles.
Smaaktype smaakvol met mineralen
Awards Maar liefst drie rode glaasjes in de Gambero Rosso van 2014 voor de Podium van 2012!
Wijn & Spijs Dé viswijn bij uitstek!

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven