
Het oudste wijndomein in de Marken is in bezit van de broers Carlo en Gianfranco Garofoli. Het gelijknamige bedrijf bestaat al sinds 1871 en inmiddels is ook de vijfde generatie aan de slag. Vakkennis genoeg dus, en omdat Garofoli telkens is blijven vernieuwen zorgt deze combinatie voor meer dan uitstekende wijnen.
Garofoli verbouwt zijn wijnen op de hellingen van de Monte Conero, aan de Adriatische kust ten zuiden van de oude havenstad Ancona. Garofoli produceert jaarlijks ruim 2.000.000 flessen, voornamelijk van de montepulciano en de verdicchiodruiven. Met menig wijn vallen ze in de prijzen, onder meer in de Gambero Rosso waar ze hoog scoren met rode glaasjes voor de Podium en de Macrina. Voor de liefhebbers van een mooie verdicchio een absolute aanrader en in Italië bekend als de beste wijn in combinatie met vis!
Deze Macrina is een toppertje wat betreft prijs/kwaliteit verhouding. Fris en vol, elegant en doet het uitstekend bij vis. Een aanrader voor de liefhebber van een verdicchio en pricewinning in de Gambero Rosso.
Wijnhuis | Garofoli |
Streek | Marche |
Druif | 100% verdicchio |
Soort | witte wijn |
Classificatie | DOC |
Alcoholpercentage | 13,0% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 0,75 L |
Serveertemperatuur | ca. 12 ºC |
Vinificatie, rijping | Druiven rijpen eerst in stalen tanks en later nog twee maanden op fles. |
Smaaktype | fris & fruitig met mineralen |
Awards | 2 zwarte glaasjes Gambero Rosso (2012), voor 2013 de zilveren medaille bij Decanter Wine Awards (2014) |
Wijn & Spijs | Uitstekend als aperitiefwijn en prima bij vis. |