Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Firriato Santagostino Rosso

Santagostino Rosso

Firriato

Topper van wijnhuis Firriato met een mooie combinatie van nero d'avola en merlot. Pricewinning met de hoogste beoordeling in de Gambero Rosso!

Wijnhuis:
Firriato
Artikelnummer:
034.R075.05P
€16,95incl. BTW
Bestellen
Deel

De passie van een jonge ondernemer, verliefd op zijn land, zorgde voor een bloeiende start van het wijnhuis Firriato, midden in de jaren 80. Salvatore di Gaetano en zijn vrouw Vinzia Novara zijn erin geslaagd in relatief korte tijd een wijnhuis van wereldformaat op de kaart te zetten. Het werd in 2006 uitgeroepen tot beste wijnbedrijf van Italië en staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Firriato maakt een indrukwekkende reeks wijnen van autochtone druivensoorten, zoals de nero d'avola voor de rode wijn en de grillo, caterratto, inzolia en zibibbo voor de witte wijn. In een aantal gevallen gebruikt Firriato één enkele druivensoort voor haar wijn, in andere gevallen worden deze druiven gemixed met internationale druivenrassen, zoals de cabernet sauvignon, syrah, merlot en chardonnay.

Firriato komt oorspronkelijk uit het noordwesten van Sicilië, maar heeft inmiddels op meerdere plekken op het eiland haar wijnstokken groeien. Onder meer vlakbij de Etna en sinds kort ook op het eilandje Favignana. Tot slot kan vermeld worden dat het bedrijf haar eigen oenoloog van formaat in dienst heeft, Giuseppe ("Pepe") Pellegrino.

Firriato maakt met deze Santagostino een pricewinning wijn van nero d'avola en syrah! Intens mooi vol van smaak, met aroma's van vanille, kersen, aardbeien en bramen, maar ook met chocola en zelfs een vleug mokka. Gerijpt op eiken levert dit een tegelijk elegante als ook complexe wijn op die hoog aangeschreven staat. De Santagostino 2011 krijgt de hoogste beoordeling van Gambero Rosso met drie rode glaasjes, maar ook Robert Parker en Wine Spectator laten zicht niet onbetuigd met 90 en 91 punten.

www.firriato.it

Wijnhuis Firriato
Streek Sicilië
Druif 50% nero d'avola & 50% syrah
Soort rode wijn
Classificatie IGT Toscana
Alcoholpercentage 14,5%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Op dronk Nu, maar kan mits goed bewaard nog enkele jaren liggen.
Serveertemperatuur 16-18 ºC
Bodem, ligging Kalkrijke grond met klei, 200 meter boven zeeniveau.
Vinificatie, rijping De druiven worden met de hand geplukt, rijping 8 maanden in barriques, vervolgens nog 6 maanden op fles.
Smaaktype Stevig & elegant
Awards Hoogste beoordeling in 2014 van Gambero Rosso voor de 2011, Robert Parker 90 punten, Wine Spectator 91 punten!

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Loading...

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven