Met 60 hectare wijnstokken is Funaro geen hele grote speler op Sicilië. Niet kwantiteit maar kwaliteit staat hier nummer 1. Het bedrijf werkt geheel op biologische wijze en maakt wijnen van de autochtone druivensoorten van Sicilië: inzolia, catarato, grillo, zibibbo en nero d’avola. Maar ook de internationaal bekende namen ontbreken niet op hun domein, zoals de chardonnay, syrah, merlot en cabernet sauvignon.
De Omnis die is gemaakt van 100% nero d'avola is gerijpt op Frans eiken en Amerikaans eiken barriques gedurende 20 maanden. Intens donkerrode kleur, Rijp donker fruit met beetje vanille en zachte tannines. Ook Italiaanse sommeliers waarderen de Omnis zeer: Voor de officiële gids van de Associazione Italiana Sommelier 2015 kreeg de wijn de hoogste beoordeling!
Wijnhuis | Funaro |
Streek | Sicilië |
Druif | 100% nero d'avola |
Soort | rode wijn |
Classificatie | IGP |
Alcoholpercentage | 14% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18 ºC |
Vinificatie, rijping | Twaalf maanden rijping op Frans en Amerikaans eiken barriques, daarna verder op fles. |
Biologisch | Ja, biologisch |
Smaaktype | stevig & elegant |
Awards | Hoogste beoordeling van de vereniging van Italiaanse sommeliers voor de gids van 2015. |