
Een van onze meest gewaardeerde wijnen! Zeer veel smaak, mooi in balans. Een aanrader!
Aan de voet van de inactieve Vulture vulkaan ligt Cantine del Notaio. Kleinzoon Gerardo Giuratrabocchetti zet hier het werk voort dat zijn grootvader ooit is begonnen en werkt volledig biodynamisch. De grond bestaat uit mineralen en oude vulkanische lavagrond. In combinatie met de grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht krijgen we wijnen met rijp fruit en aangename zuren die mooi in balans zijn.
De l’Atto is soepel en zeer smaakvol, met zachte tannines en donkerrood van kleur. Het is de eerste in een reeks van vier van dit huis. Alle vier zijn gemaakt van de aglianicodruif, die zo typisch is voor deze streek. De namen van hun wijnen verwijzen veelal naar de naam van het wijnhuis: Cantine del Notaio. Zo doelt l'Atto op de akte die getekend wordt bij de notaris.
Wijnhuis | Cantine del Notaio |
Streek | Basilicata |
Druif | 100% aglianico |
Soort | rode wijn |
Classificatie | IGT |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18 ºC |
Bodem, ligging | vulkanische grond |
Vinificatie, rijping | Rijping in Frans eiken barriques |
Biologisch | ja, biodynamisch |
Smaaktype | vol & rond, fruit |
Awards | 91 Parkerpunten |
Wijn & Spijs | Gaat goed samen met rood vlees, pasta met rode saus en kaas. |