
Met 60 hectare wijnstokken is Funaro geen hele grote speler op Sicilië. Niet kwantiteit maar kwaliteit staat hier nummer 1. Het bedrijf werkt geheel op biologische wijze en maakt wijnen van de autochtone druivensoorten van Sicilië: inzolia, catarato, grillo, zibibbo en nero d’avola. Maar ook de internationaal bekende namen ontbreken niet op hun domein, zoals de chardonnay, syrah, merlot en cabernet sauvignon.
De Pinzeri is zo'n voorbeeld van een echt Siciliaanse wijn: gemaakt van 100% grillo. Elegant en fris, vol van smaak met op de achtergrond fruit zoals meloen en perzik en met een mooie lange afdronk.
Wijnhuis | Funaro |
Streek | Sicilië |
Druif | 100% grillo |
Soort | witte wijn |
Classificatie | IGP |
Alcoholpercentage | 14% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 10-12 ºC |
Bodem, ligging | De druivenstokken van de grillo zijn afkomstig van het Salemi gebied dat ca. 140 meter boven de zeespiegel ligt. De grond die een mergelstructuur heeft, is rijk aan organische stoffen. |
Vinificatie, rijping | Druivenpluk vindt plaats eind augustus, begin september. Rijping sur lie, totdat botteling plaatsvindt. |
Biologisch | ja, biologisch |
Smaaktype | fris & fruitig |