Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Cantina Tollo Trebbiano d'Abruzzo DOP

Trebbiano d'Abruzzo DOP

Cantina Tollo

Frisse, mooie, volle wijn met fruit en mineralen en een beetje amandel op de achtergrond. En de wijn is volledig biologisch!

Wijnhuis:
Cantina Tollo
Artikelnummer:
088.W075.02P
€12,25incl. BTW
Bestellen
Deel

Cantina Tollo is één van de meest indrukwekkende wijnproducenten in de Abruzzen en uitgeroepen tot beste coöperatie. Het bedrijf bestaat sinds de jaren vijftig en ligt in de driehoek Pescara, Chieti en Ortona, met het plaatsje Tollo in het midden hiervan. Precies ook waar de oude Romeinen vroeger ook al experimenteerden met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. In het Nationaal Archeologisch museum van Chieti zijn hier nog altijd de overblijfselen van te vinden. Tegenwoordig staan technologische research en innovatie hoog in het vaandel bij de wijnmakers van Cantina Tollo. De wijnen van Tollo zijn niet alleen te vinden in heel Italië, maar inmiddels ook ruim vertegenwoordigd in vele landen daarbuiten.

Deze biologische Trebbiano d’Abruzzo is een frisse, mooie volle wijn met fruit en mineralen en een beetje amandel op de achtergrond. De wijn is volledig biologisch en gaat uitstekend samen met vis, wat het wijnhuis overigens ook tot uitdrukking brengt in het opvallende etiket waarop, gestileerd, een enorme vis is te zien.

Wijnhuis Cantina Tollo
Streek Abruzzen
Druif 100% trebbiano
Soort witte wijn
Classificatie DOP
Alcoholpercentage 12.5%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 10-12 ºC
Vinificatie, rijping Rijping in stalen tanks.
Biologisch ja, biologisch
Smaaktype fris & fruitig

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven