Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Butussi Sauvignon

Sauvignon

Butussi

Als liefhebbers van een echte sauvignon ben je bij Butussi aan het juiste adres. Mooi in balans met een klein bittertje die het goed doet bij de maaltijd, maar ook prima als aperitief te drinken is. De sauvignon stuift het glas uit.

Wijnhuis:
Butussi
Artikelnummer:
008.W075.02P
€15,95incl. BTW
Bestellen
Deel

De geschiedenis van Butussi is een soort mozaïek van verschillende generaties van de Butussi familie, waarin ieder zijn eigen ervaring heeft ingebracht. Opgericht door Valentino Butussi staat nu zoon Angelo aan het roer, terzijde gestaan door niet alleen zijn vrouw, maar ook door zijn vier kinderen, die allen meewerken in het bedrijf. Het resultaat van deze goed geoliede machine is een aantal opmerkelijk mooie wijnen die de moeite van het proberen meer dan waard zijn. Het wijndomein ligt in het noordoosten van Italië, tegen de grens van Slovenië aan. Daar zorgt het microklimaat samen met de zo typische grond in dit gebied voor een mooie frisheid in de wijn.

Als liefhebbers van een echte sauvignon ben je bij Butussi aan het juiste adres. Mooi in balans met een klein bittertje die het goed doet bij de maaltijd, maar ook prima als aperitief te drinken is. De sauvignon stuift het glas uit. Jaar: 2019.


http://www.butussi.it 


Wijnhuis Butussi
Streek Friuli
Druif 100% sauvignon blanc
Soort witte wijn
Classificatie DOC Friuli Colli Orientali
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 10-12 ºC
Bodem, ligging gelaagde mergel en zandsteen
Vinificatie, rijping Druiven wordende de hand geplukt, midden-eind september. Rijping vindt plaats gedurende zes maanden in stalen tanks, vervolgens nog 2-4 maanden op fles.
Smaaktype smaakvol met mineralen
Wijn & Spijs Deze Sauvignon is heerlijk met stevige soepen , en gaat ook goed samen met schelpdieren: garnalen, kreeft en krab. En bovenal een uitstekende wijn als aperitief!

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Loading...

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven