
Eén van de meest toonaangevende wijnproducenten in Italië is Aloïs Lageder, die de vijfde generatie van dit familiebedrijf vertegenwoordigt. Het bedrijf is opgericht in 1823 en in deze periode is het de familie gelukt om op de beste plaatsen in de Alto Adige wijngaarden te gaan verbouwen, voor een deel zelfs biologisch en biodynamisch.
Niet alleen traditie en innovatie brachten het wijnhuis Lageder waar het nu is, maar ook hedendaagse kunst en muziek en een holistische bedrijfsfilosofie nemen een belangrijke plek in het leven van Aloïs Lageder. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de bouw van kelders en installaties, maar ook in de verplichtingen die Lageder heeft buiten het wijnbedrijf, zoals een voorzitterschap van het Bolzano's Museum voor hedendaagse kunst.
Lageder kan echter vooral worden gezien als een wijnhuis dat een stempel heeft gedrukt op de Italiaanse wijn in binnen- én buitenland.
De druiven van deze sauvignon zijn afkomstig van de wijngaarden van Lageder gelegen naast het dorp Terlano en groeien op een hoogte van 250-520 meter boven zee. De grond is vulkanisch en het gebied kent een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. De sauvignon is zeer verfijnd en spat het glas uit. Tropisch fruit, kruidig en vol van smaak met een mooie afdronk. Goed bewaard kan de wijn 2-4 jaar blijven liggen, maar is nu al op dronk.
Wijnhuis | Aloïs Lageder |
Streek | Alto Adige |
Druif | 100% sauvignon blanc |
Soort | witte wijn |
Classificatie | DOC |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Afsluiting | schroefdop |
Inhoud | 750 ml |
Op dronk | 2 - 4 jaar houdbaar |
Vinificatie, rijping | Fermentatie in rvs tanks, vervolgens 4 maanden sur lie |
Smaaktype | smaakvol met mineralen |
Wijn & Spijs | Uitstekend als aperitief, en ook bij voorgerechten, salades, asperges, vis en gevogelte |