
Bisol is een begrip in de regio en gevestigd in het hart van het unieke “Prosecco”gebied, circa 60 km ten noordwesten van Venetië. De familie Bisol kent een geschiedenis van druiventeelt die teruggaat tot de 16e eeuw. In de 19e eeuw is de familie Bisol zelf wijn gaan maken en in de jaren '30 heeft Desiderio Bisol het bedrijf echt op de kaart gezet. Het wijndomein heeft 50 ha aan wijngaarden waarvan 3 ha op de zeer beroemde (en kostbare) Cartizze heuvel. Bisol verbouwt met name prosecco druiven die de naam DOCG Prosecco di Valdobbiadene mogen dragen. Niet alleen de “Jeio”, maar ook de Crede is er hier één van.
In 2014 is Bisol een intensieve samenwerking aangegaan met het wereldberoemde wijnhuis Ferrari, dat bekend staat als hét Italiaanse antwoord op de Franse champagnes.
Deze Crede is droog en fruitig, mooi harmonieus, zachte smaak. Voor liefhebbers van prosecco een absolute aanrader!
Wijnhuis | Bisol |
Streek | Veneto |
Druif | 85% glera, 10% pinot bianco & 5% verdiso |
Soort | prosecco |
Classificatie | Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG |
Alcoholpercentage | 11,5% |
Afsluiting | proseccokurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 8-10 ºC |
Bodem, ligging | Klei met zandsteen |
Smaaktype | sprankelend, fris & fruitig |
Awards | Uitstekende beoordelingen door Gambero Rosso, Wine Enthusiast en Robert Parker. |
Wijn & Spijs | Uitstekend geschikt als aperitief en bij lichte maaltijden. |