Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Avignonesi Il Marzocco

Il Marzocco

Avignonesi

Voor de liefhebbers van een stevige chardonnay! Van het bekende wijnhuis Avignonesi in de Toscane. Rijk, vol en complex.

Wijnhuis:
Avignonesi
Artikelnummer:
002.W075.01P
€31,75incl. BTW
Bestellen
Deel

Het wereldwijd bekende wijndomein Avignonesi heeft nog steeds de naam van de familie Avignonesi, maar is inmiddels in handen van de Gentse Virginie Saverys. Haar familie is vooral bekend als één van de grootste rederijen in België. Virginie Saverys heeft sinds haar komst bij Avignonesi de biologische wijnbouw geïntroduceerd en vanaf 2010 is Avignonesi ook biologisch gecertificeerd. Het wijnhuis ligt in het zuiden van Toscane in het beroemde stadje Montepulciano. Overigens niet te verwarren met de druif montepulciano, die met name terug te vinden is in de Abbruzen en dus niet in Toscane!

Deze chardonnay wordt verbouwd bij de historische plaats Cortona en heeft hier de DOC van. Chardonnay is inmiddels één van de meest verbouwde druivensoorten in de DOC van Cortona. De wijn zit vijf maanden in frans eiken vaten, waarvan een deel nieuw en een deel vaten van een jaar oud. Zeer elegante, volle, krachtige wijn. Vanille en hints van citrus met een mooie lange afdronk.

http://www.avignonesi.it 

Wijnhuis Avignonesi
Streek Toscane
Druif 100% chardonnay
Soort witte wijn
Classificatie Cortona DOC
Alcoholpercentage 13,5%
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 10 ºC
Bodem, ligging Afkomstig van het la Selva landgoed, tussen Valiano en Cortona, 300 meter boven zeeniveau. Alkalische bodem met lagen van zand. De druivenstokken zijn ca. 17 jaar oud.
Vinificatie, rijping De druiven worden eind september met de hand geplukt. Rijping gedurende 5 maanden in nieuw Franse barriques.
Biologisch ja, biologisch
Smaaktype vol & complex
Awards Winespectator: 90/100 punten

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Loading...
Geen producten gevonden...

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven