
Witte zoete dessertwijn, gemaakt van de autochtone muskaatdruif zibibbo. Wijnhuis Carlo Pellegrino uit Sicilië staat bekend om zijn dessertwijnen.
Al in 1773 kwamen de Britten op Marsala en, reeds bekend met port, madeira en sherry, ontdekten ze daar de wijn marsala. Hierdoor werd marsala wereldwijd bekend. In 1880 richtte Paolo Pellegrino het wijnhuis Pellegrino op, dat met ruim 300 hectare een groot bedrijf genoemd mag worden. Carlo Pellegrino voldoet aan meerdere kwaliteitssystemen en werkt volgens het Eco management en audit systeem.
Op Sicilië bevinden zich twee oude silo's uit de jaren '50 die toen al door Carlo Pellegrino gebruikt werden als opslagruimte, maar nu dienst doen als congresruimte, proeflokalen en keukens. Daarnaast bevindt zich boven, op de vierde verdieping, een restaurant met een schitterend uitzicht over Sicilië en de kleinere eilandjes daarnaast. Iedereen die meer wil weten over Carlo Pellegrino kan voor een bezoek daar terecht.
Deze witte zoete dessertwijn is gemaakt van de autochtone muskaatdruif zibibbo. Lichtgeel van kleur, 16% alcohol. Vol, fijn en harmonieus van smaak met een mooi zoetje zonder plakkerig te zijn. Bijvoorbeeld te drinken bij zoete desserts of bij kaas bij een temperatuur van 10-12℃.
Wijnhuis | Carlo Pellegrino |
Streek | Sicilië |
Druif | 100% zibibbo |
Soort | dessertwijn |
Classificatie | IGP |
Alcoholpercentage | 16% |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 10-12 ºC |
Bodem, ligging | Druiven komen uit de buurt van Trappani. |
Vinificatie, rijping | Zes maanden in stalen tanks en twee maanden op fles. |
Smaaktype | zoete dessertwijn |
Wijn & Spijs | Prima bij allerhande zoete desserts of met kaas. |