
Deze Marsala heeft een intense amberkleur, vol, en elegant van smaak.
Al in 1773 kwamen de Britten op Marsala en, reeds bekend met port, madeira en sherry, ontdekten ze daar de wijn marsala. Hierdoor werd marsala wereldwijd bekend. In 1880 richtte Paolo Pellegrino het wijnhuis Pellegrino op, dat met ruim 300 hectare een groot bedrijf genoemd mag worden. Carlo Pellegrino voldoet aan meerdere kwaliteitssystemen en werkt volgens het Eco management en audit systeem.
Op Sicilië bevinden zich twee oude silo's uit de jaren '50 die toen al door Carlo Pellegrino gebruikt werden als opslagruimte, maar nu dienst doen als congresruimte, proeflokalen en keukens. Daarnaast bevindt zich boven, op de vierde verdieping, een restaurant met een schitterend uitzicht over Sicilië en de kleinere eilandjes daarnaast. Iedereen die meer wil weten over Carlo Pellegrino kan voor een bezoek daar terecht.
Deze Marsala heeft een intense amberkleur, vol, en elegant van smaak.
Wijnhuis | Carlo Pellegrino |
Streek | Sicilië |
Druif | grillo, catarratto & inzolia |
Soort | dessertwijn |
Classificatie | DOC |
Alcoholpercentage | 17,0% |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 10-12 ºC |
Wijn & Spijs | Zeer geschikt om te combineren bij zoete deegwaren. |