Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Villa Matilde Cecubo

Stevige rode wijn van het gerenommeerde wijnhuis Villa Matilde. Biologisch en pricewinning in de Gambero Rosso met twee rode glaasjes!

Wijnhuis:
Villa Matilde
Artikelnummer:
106.R075.01P
€18,95incl. BTW
Bestellen
Deel

Iets boven Napels vinden we in de streek Campanië het gerenommeerde wijnhuis Villa Matilde. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat terug tot begin jaren zestig, toen advocaat Francesco Avallone zo geïntrigeerd was over een plaatselijke druif die nauwelijks nog bestond, dat hij zelf Villa Matilde is begonnen en de wijn nieuw leven heeft ingeblazen. Inmiddels is het wijnhuis overgenomen door zijn kinderen en is het domein uitgebreid met de Tenuta Rocca dei Leoni en Tenuta d'Altavilla.

Villa Matilde is een modern bedrijf met oog voor oude kennis en tradities. Aandacht voor het milieu is zeer belangrijk, evenals samenwerking met wetenschappers van de universiteit van Napels, zodat met moderne technieken de mooiste wijnen worden gemaakt. Naast het gebruik van autochtone druiven zoals de falanghina en de aglianico speelt ook de ligging van het domein een niet onbelangrijke rol: de bodem is vulkanisch en in combinatie met het microklimaat zorgt dit tezamen voor stevige, maar tegelijkertijd frisse wijnen die alom gewaardeerd worden.

De Cecubo is een wijn waarvan de oude druivenrassen die hierin worden gebruikt al werden geroemd door de Romeinen. De druivenstokken staan aan de voet van de Roccamonfina vulkaan. De wijn blijft na fermentatie  nog zo'n 2 maanden doorrijpen in eiken barriques, waarvan eenderde in rijpt in nieuwe vaten. Eerder pricewinning in de Gambero Rosso met maar liefst 2 rode glaasjes (2009).

    http://www.villamatilde.it

Wijnhuis Villa Matilde
Streek Campania
Druif voornamelijk primitivo & piedirosso
Soort rode wijn
Classificatie IGP
Alcoholpercentage 14%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Op dronk nu, en kan nog enkele jaren liggen
Serveertemperatuur 16 - 18 ºC
Vinificatie, rijping druiven worden handgeplukt, rijping vindt plaats in eiken barriques gedurende 2 maanden
Biologisch ja, biologisch
Smaaktype stevig & elegant
Awards 2 rode glaasjes in Gambero Rosso

Reviews

Gijs

In een woord; fantastisch!
Hele mooie wijn, volop karakter. Past ook erg goed bij het seizoen; ik herkende wat bosvruchten en nootachtige toetsen. Lijkt me heerlijk bij een goed stukje wild maar zou ook perfect passen bij de borrel (stukje worst, goede (oude) kaas)…Om eerlijk te zijn; ik heb hem zonder een hapje erbij gedronken en ook dit is me heel erg goed bevallen; een wijn die goed op zichzelf kan staan en eigenlijk niets nodig heeft behalve een mooi moment om ervan te genieten.


Probeer ook:

Loading...
Geen producten gevonden...

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.