
Op één van de mooiste plekjes in de Veneto streek vinden we het landgoed van Musella. Eigenaresse Graziella Pasqua is afkomstig van een zeer grote wijnproducentenfamilie en is op deze unieke plek haar eigen veel kleinere domein begonnen. Met veel passie maakt Musella de meest prachtige wijnen op biodynamische wijze. Musella maakt zowel de Valpolicella Superiore als deze Ripasso, die nóg een stapje verder gaat. Overigens ontbreken ook de Amarone en een geweldige witte wijn en rosé niet in het assortiment.
Deze Ripasso heeft een dieprode kleur en is rijk en complex van smaak met een mooie zachte afdronk. We proeven veel fruit, kersen en chocola, zonder ál te “kerserig” te zijn.
Wijnhuis | Musella |
Streek | Veneto |
Druif | 80% corvina, 10% rondinella & 10% barbera |
Soort | rode wijn |
Classificatie | Valpolicella Superiore DOC |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Afsluiting | Kurk |
Inhoud | 0,75 L |
Serveertemperatuur | ca. 17ºC |
Bodem, ligging | Kalkhoudende grond met rode klei. |
Vinificatie, rijping | Gerijpt gedurende 18 maanden op eiken, met deels gedroogde schillen van de corvinadruif. |
Biologisch | biologisch |
Smaaktype | stevig & elegant |
Awards | 2 zwarte glaasjes Gambero Rosso |
Wijn & Spijs | Gaat goed samen met stevig vlees, bijvoorbeeld gegrild of geroosterd, met tam gevogelte, stevige pasta's en met kaas. |