
Deze Valpolicella combineert fruit met voldoende pit en is mooi in balans. Geen zware wijn, wel veel smaak, én biodynamisch! Van het wijnhuis Musella, een absolute aanrader om te proberen! Bovendien maar liefst drie rode glaasjes in de Gambero Rosso!
Op één van de mooiste plekjes in Veneto in het noordoosten van Italië vinden we het landgoed van Musella. Eigenaresse Graziella Pasqua is dochter van een zeer grote wijnproducentenfamilie in Italië .Op een unieke plek die qua natuur aandoet als een sprookje is Graziella Pasqua haar eigen -veel kleinere- wijndomein begonnen. Met veel passie en gedrevenheid maakt Musella de meest prachtige wijnen, en dit alles op biodynamische wijze.
Deze Valpolicella combineert fruit met voldoende pit en is mooi in balans. Geen zware wijn, maar wel veel smaak.
Wijnhuis | Musella |
Streek | Veneto |
Druif | 70% corvina, 20% rondinella & 10% barbera |
Soort | rode wijn |
Classificatie | DOC |
Alcoholpercentage | 13% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Bodem, ligging | Kalkhoudende grond met rode klei. |
Vinificatie, rijping | Rijpt gedurende ca. 12 maanden in houten vaten van 225-500 liter. |
Biologisch | ja, biodynamisch |
Smaaktype | vol & rond, fruit |
Awards | Maar liefst drie rode glaasjes in de Gambero Rosso! |
Wijn & Spijs | Gaat goed samen met pasta's, vlees en met kaas |