
Rijke en complexe wijn met mineralen. Prachtige wijn!
Tenuta San Pietro uit de Piemonte ligt midden in het Gavi DOCG gebied in Tassarolo en heeft ca. 60 ha grond. Het wijnhuis werkt biodynamisch.
De il Mandorlo wordt gemaakt van druiven afkomstig van de historische Mandorlo wijngaard, waarop een inmiddels honderd jaar oude amandelboom staat. Vandaar dat de wijn vernoemd is naar deze amandelboom.
De wijn is goudgeel van kleur en heeft fruitige aroma's. Daarnaast is het een rijke & complexe wijn, met mineralen en een combinatie van citrus en perzik, en met (vanzelfsprekend) ook een lichte toon van amandel. De wijn is gemaakt van de druif cortese.
Wijnhuis | Tenuta San Pietro |
Streek | Piemonte |
Druif | 100% cortese |
Soort | witte wijn |
Classificatie | DOCG |
Alcoholpercentage | 13% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Op dronk | Mits goed bewaard kan de wijn eventueel ook nog een aantal jaar liggen. |
Serveertemperatuur | 10-12 ºC |
Bodem, ligging | Kalkrijke grond met klei en mineralen, 300 meter boven zeeniveau. |
Vinificatie, rijping | Druiven worden met de hand geplukt, rijping gedurende 3-4 maanden in stalen tanks en vervolgens nog een paar maanden op fles. |
Biologisch | ja, biodynamisch |
Smaaktype | vol & complex met mineralen |
Wijn & Spijs | Uitstekend met vis, wit (kalfs)vlees en jonge kazen. |
Mooie frisse wijn, fijne afdronk...fruitig. Heerlijk bij een maaltijdsalade