
Aan de zuid-west kust van Sardinië, vlakbij de prachtige witte stranden van Porto Pino vinden we Cantina Santadi. Opgericht in de jaren 60 en toen zeker nog niet vermaard, kreeg het bedrijf een grote boost met de komst van nieuw management en van een nieuwe oenoloog. Sindsdien gaat het Santadi voor de wind en maken ze wereldberoemde wijnen.
De Terre Brune is hier een voorbeeld van, gemaakt van zeer autochtone druiven. Rijping vindt plaats in eiken barriques gedurende 16 - 18 maanden. Resultaat is een zeer volle rijpe wijn met veel donker fruit, tabak en chocola en een mooie lange afdronk. Scoort maar liefst drie rode glaasjes in de Gambero Rosso!
Wijnhuis | Santadi |
Streek | Sardinië |
Druif | 95% carignano & 5% bovaleddu |
Soort | rode wijn |
Classificatie | Carignano del Sulcis DOC Superior |
Alcoholpercentage | 14.5% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 18ºC |
Bodem, ligging | Zand met kalk. |
Vinificatie, rijping | Druiven worden met de hand geplukt, eind september - begin oktober. Rijping in Frans eiken barriques gedurende 16-18 maanden, vervolgens nog 12 maanden op fles. |
Smaaktype | krachtig & complex |
Awards | Scoort overal zeer hoge ogen, waaronder 3 rode glaasjes in Gambero Rosso |
Wijn & Spijs | Uitstekend met geroosterd of gegrild vlees en wild, aromatische en gekruide gerechten en met middellang tot lang gerijpte kaas. |