
Frisse, volle en elegante wijn van wijnhuis San Salvatore. Schittert in het glas en een aanrader voor liefhebbers van een wijn met een mineralige ondertoon! Bekend van de buffel op het etiket.
In het nationale park Cilento, zo’n 80 km onder Napels en vlakbij de wereldberoemde historische plaats Paestum zit het unieke en nog jonge wijnbedrijf San Salvatore. Hier maken ze niet alleen wijn, maar grazen ook 450 buffels rond voor de mozzarella én voor de meststoffen voor de druivenstokken, aangezien dit bedrijf op biodynamische wijze te werk gaat. Op alle etiketten van San Salvatore is dan ook prominent een afbeelding van een buffel te zien. Het domein van San Salvatore kijkt uit over de heuvels van Paestum, Stio en Giungano. Deze plaatsen komen weer terug in de benamingen van de wijnen van San Salvatore. Het domein werkt met een aantal zeer autochtone druivensoorten, die zo typisch zijn voor deze streek Campanië, te weten de fianodruif, de falanghina, de greco en de aglianico. Met de Pian de Stio, gemaakt van de fianodruif scoorde San Salvatore twee rode glaasjes in de Gambero Rosso.
Goudgeel van kleur, deze Trentenare, die schittert in het glas. Door de kalksteen in de bodem krijgen we een frisse, zeer volle en elegante wijn.
Wijnhuis | San Salvatore |
Streek | Campania |
Druif | 100% fiano |
Soort | witte wijn |
Classificatie | IGT Paestum Fiano |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 10-12 ºC |
Bodem, ligging | Kalkrijke grond, 150-200 meter boven zeeniveau. |
Vinificatie, rijping | Druiven worden met de hand geplukt, rijping gedurende 8 maanden in stalen tanks. |
Biologisch | ja, biologisch |
Smaaktype | smaakvol met mineralen |