
Vol van smaak met bosvruchten en pruim. Kracht en elegantie gaan hier mooi samen. Herkenbaar aan de buffel op het etiket, kenmerkend voor wijnhuis San Salvatore.
In het nationale park Cilento, zo’n 80 km onder Napels en vlakbij de wereldberoemde historische plaats Paestum zit het unieke en nog jonge wijnbedrijf San Salvatore. Hier maken ze niet alleen wijn, maar grazen ook 450 buffels rond voor de mozzarella én voor de meststoffen voor de druivenstokken, aangezien dit bedrijf op biodynamische wijze te werk gaat. Op alle etiketten van San Salvatore is dan ook prominent een afbeelding van een buffel te zien. Het domein van San Salvatore kijkt uit over de heuvels van Paestum, Stio en Giungano. Deze plaatsen komen weer terug in de benamingen van de wijnen van San Salvatore. Het domein werkt met een aantal zeer autochtone druivensoorten, die zo typisch zijn voor deze streek Campanië, te weten de fianodruif, de falanghina, de greco en de aglianico.
De aglianicodruif zorgt voor een dieprode kleur bij deze Jungano. De wijn is zeer vol van smaak met bosvruchten en pruim. Aangenaam in het gehemelte waarbij de tannines niet te opdringerig zijn. Kracht en elegantie gaan hier mooi samen en zorgen tot slot voor een mooie afdronk van de wijn. Gaat uitstekend samen met rood vlees en wildgerechten.
Wijnhuis | San Salvatore |
Streek | Campania |
Druif | 100% aglianico |
Soort | rode wijn |
Classificatie | IGT Paestum aglianico |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18 ºC |
Biologisch | ja, biologisch |
Smaaktype | stevig & elegant |