
Frisse, stevige en volle wijn met een mooi zuurtje. En met de bekende buffel op het etiket, kenmerkend voor wijnhuis San Salvatore.
In het nationale park Cilento, zo’n 80 km onder Napels en vlakbij de wereldberoemde historische plaats Paestum zit het unieke en nog jonge wijnbedrijf San Salvatore. Hier maken ze niet alleen wijn, maar grazen ook 450 buffels rond voor de mozzarella én voor de meststoffen voor de druivenstokken, aangezien dit bedrijf op biodynamische wijze te werk gaat. Op alle etiketten van San Salvatore is dan ook prominent een afbeelding van een buffel te zien.
Het domein van San Salvatore kijkt uit over de heuvels van Paestum, Stio en Giungano. Deze plaatsen komen weer terug in de benamingen van de wijnen van San Salvatore. Het domein werkt met een aantal zeer autochtone druivensoorten, die zo typisch zijn voor deze streek Campanië, te weten de fianodruif, de falanghina, de greco en de aglianico. Met de Pian de Stio, gemaakt van de fianodruif scoorde San Salvatore twee rode glaasjes in de Gambero Rosso.
Ook de falanghinadruif is dus typisch voor deze streek. Het geeft deze wijn een mooi zuurtje, fris, stevig en vol. Jaar: 2019.
Wijnhuis | San Salvatore |
Streek | Campania |
Druif | 100% falanghina |
Soort | witte wijn |
Classificatie | IGT Falanghina del Beneventano |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Afsluiting | schroefdop |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 10-12 ºC |
Bodem, ligging | Gemengde bodem, ca. 135 meter boven zeeniveau. |
Vinificatie, rijping | De druiven worden met de hand geplukt en rijpen in stalen tanks. |
Biologisch | ja, biologisch |
Smaaktype | smaakvol met mineralen |