
Uitstekende barolo van wijnhuis Pietro Rinaldi, scoort hoge ogen met deze wijn uit de Piemonte.
Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen, waaronder een witte Langhe Arneis, een Langhe Nebbiolo, een Dolcetto d'Alba en natuurlijk een Barbaresco en een Barolo. Deze laatste bleef niet onvermeld in onder meer de Gambero Rosso met twee rode glaasjes en 94 punten bij de Wine Enthusiast.
Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok.
Wijnhuis | Pietro Rinaldi |
Streek | Piemonte |
Druif | 100% nebbiolo |
Soort | rode wijn |
Classificatie | DOCG |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Op dronk | Kan nog zeer lang blijven liggen. |
Serveertemperatuur | 18ºC |
Bodem, ligging | Kalkrijke grond met klei, 300 meter boven zeeniveau. |
Vinificatie, rijping | Druiven worden met de hand geplukt in oktober. Rijping gedurende 18-22 maanden in eiken vaten, vervolgens nog 6-8 maanden op fles. |
Smaaktype | krachtig & complex |
Wijn & Spijs | Gaat goed samen met typisch Piemontse gerechten, zoals gestoofd rundvlees of wild zwijn en gerechten met witte truffel. |