
Deze Langhe Nebbiolo is een elegante wijn, robijnrood van kleur, met kersen en frambozen, maar ook mineralen en kruiden op de achtergrond. Aangenaam om te drinken, en een mooie afdronk.
Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen, waaronder een witte Langhe Arneis, een Langhe Nebbiolo, een Dolcetto d'Alba en natuurlijk een Barbaresco en een Barolo. Deze laatste bleef niet onvermeld in onder meer de Gambero Rosso met twee rode glaasjes en 94 punten bij de Wine Enthusiast.
Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok.
Deze Langhe Nebbiolo is een elegante wijn, robijnrood van kleur, met kersen en frambozen, maar ook mineralen en kruiden op de achtergrond. Aangenaam om te drinken, en een mooie afdronk.
Wijnhuis | Pietro Rinaldi |
Streek | Piemonte |
Druif | 100% nebbiolo |
Soort | rode wijn |
Classificatie | DOC |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Op dronk | Wijn met een goed bewaarpotentieel. |
Serveertemperatuur | 18 ºC |
Bodem, ligging | Kalkhoudende grond met mergel en klei. |
Vinificatie, rijping | Rijping in eiken vaten gedurende 14-16 maanden. |
Smaaktype | stevig & elegant |
Wijn & Spijs | Gaat goed samen met stevige pasta gerechten en risotto, met diverse vleesgerechten zoals (kalfs)schnitzels, karbonades en lamsvlees, of bij een stukje kaas. |