
Wereldberoemd huis om zijn soaves en meester in het verbouwen van de garganegadruif, waarmee Pieropan regelmatig in de prijzen valt. De druiven komen volledig van hun eigen wijngaarden die zijn gesitueerd in het DOC gebied van de Soave Classico. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1880 en staat wereldwijd op de kaart.
Deze dessertwijn is intens goud van kleur waar exotisch fruit en abrikozen in terugkomen. De wijn is zeer mooi in balans met voldoende zuren waardoor hij niet zó zoet is dat hij aan je gehemelte blijft plakken.
Wijnhuis | Pieropan |
Streek | Veneto |
Druif | 100% garganega |
Soort | dessertwijn |
Classificatie | Reciote di Soave DOCG |
Alcoholpercentage | 13% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 500 ml |
Serveertemperatuur | 12-14 ºC |
Bodem, ligging | Vulkanische grond, ca. 300 meter boven zeeniveau. |
Vinificatie, rijping | De druiven worden met de hand geplukt en drogen vijf maanden op bamboe matten om in te drogen. De wijn rijpt in grote eiken vaten van 2500 liter gedurende twee jaar en vervolgens nog zes maanden in fles. |
Biologisch | ja, biologisch |
Smaaktype | Zoete dessertwijn |
Wijn & Spijs | Gaat goed samen met desserts met amandel, taarten met fruit en met rijke, blauwe schimmelkazen. |