Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Pakket "Een feestelijke doos"

Pakket "Een feestelijke doos"

Wijnhuis:
Artikelnummer:
€62,50incl. BTW
Bestellen
Deel

Zeer feestelijk verpakt zijn deze dozen voor twee of drie flessen wijn. Naar keuze te vullen. In dit voorbeeld drie toppers:

1. Pinot Grigio van Aloïs Lageder
Eén van de meest toonaangevende wijnproducenten in Italië is Aloïs Lageder, die de vijfde generatie van dit familiebedrijf vertegenwoordigt. Het bedrijf is opgericht in 1823 en in deze periode is het de familie gelukt om op de beste plaatsen in de Alto Adige wijngaarden te gaan verbouwen, voor een deel zelfs biologisch en   biodynamisch. 

Niet alleen traditie en innovatie brachten het wijnhuis Lageder waar het nu is, maar ook hedendaagse kunst en muziek en een holistische bedrijfsfilosofie nemen een belangrijke plek in het leven van Aloïs Lageder. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de bouw van kelders en installaties, maar ook in de verplichtingen die Lageder heeft buiten het wijnbedrijf, zoals een voorzitterschap van het Bolzano's Museum voor hedendaagse kunst.

Lageder kan echter vooral worden gezien als een wijnhuis dat een stempel heeft gedrukt op de Italiaanse wijn in binnen- én buitenland.

Deze Pinot Grigio met in de neus bloemen en specerijen is één en al smaak, vol, elegant met een licht mineralige ondertoon.


2. Rosso di Montalcino van Casanova di Neri
Casanova di Neri is een echt familiebedrijf dat startte in 1971 rondom de heuvels van Montalcino. Met zorg koos het wijnbedrijf zijn stukken grond en bouwde het bedrijf steeds een stukje verder uit. Inmiddels wordt Casanova di Neri geleid door zoon Giacomo en behoort hij niet alleen tot de jonge generatie Brunello producenten, maar ook tot de wereldtop van Italiaanse wijnproducenten. Door het toonaangevende International Wine Report is de Brunello Cerretalto 2008 zelfs uitverkozen tot nummer 22 van beste wijnen wereldwijd. En met hun Brunello 2010 kreeg Neri van Parker in 2015 de hoogst mogelijke score van 100 punten.

De Rosso di Montalcino wordt ook wel het kleine broertje van de Brunello genoemd, omdat de wijnstokken iets jonger zijn. Prachtige wijn, mooie lengte en afdronk, veel karakter. Deze Rosso di Montalcino is uitstekend van kwaliteit!

3. Santa Marta Sangiovese van Salustri
Op de heuvels tussen bergen en zee in vinden we wijnhuis Salustri. Al generaties lang maakt deze familie zowel voortreffelijke wijn als heerlijke olijfolie. Het wijnhuis ligt in Maremma, het zuidwestelijke deel van Toscane en in het hart van Montecucco. Rond het gebied van druivenstokken scharrelen wilde zwijnen in alle rust rond. Eigenaar Leonardo verbouwt het land met liefde en zorg, al zijn wijnen zijn biologisch gecertificeerd. Een aanrader voor liefhebbers van een mooie sangiovese uit het hart van Montecucco!


Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven