Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

les Crêtes Syrah Valle d'Aosta

Syrah Valle d'Aosta

les Crêtes

Wijnhuis:
les Crêtes
Artikelnummer:
104.R075.02P
€26,95incl. BTW
Bestellen
Deel

In de kleinste regio van Italië, Valle d'Aosta vinden we les Crêtes. Dicht bij de Mont Blanc en omgeven door de Italiaanse, Franse en Zwitserse Alpen verbouwt les Crêtes hier een aantal zeer unieke druivensoorten, zoals de petite arvine en de fumin. Maar ook de traditionelere druivensoorten zoals de chardonnay, syrah en pinot noir vinden we hier terug. De grond is een combinatie van zand en kalksteen, de druiven groeien op vrij grote hoogte, 600 - 1000 meter boven zee. Dit, in combinatie met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen ervoor dat de pluk pas laat plaats vindt. De wijnen van les Crêtes zijn daardoor zeer aromatisch en smaakvol. Niet voor niets staan de wijnen van les Crêtes zeer hoog aangeschreven. Jaar: 2012.

    http://www.lescretes.it

Wijnhuis les Crêtes
Streek Valle d'Aosta
Druif 100% syrah
Soort rode wijn
Classificatie DOP
Alcoholpercentage 14%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 16-18 ºC
Bodem, ligging Losse, zanderige grond op 650 meter boven zeeniveau.
Vinificatie, rijping Druiven worden eind oktober met de hand geplukt. Rijping gedurende 12 maanden in Frans eiken barriques van 300 liter, daarna nog 6 maanden op fles.
Smaaktype stevig & elegant
Wijn & Spijs Goede combinatie met soepen, en met pasta's met sauzen op basis van vlees, zoals ragù. Daarnaast een goede match rood vlees, kaasfondue en met (rijpe) kazen.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Loading...

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven