
Dat Santini ook wel van een grapje houdt wordt duidelijk door de naam van deze wijn, Ingrienta Uva: "Ingredienten: druiven". De wijn is gemaakt van hoofdzakelijk sangiovesedruiven, maar ook van wat autochtone druiven uit de omgeving. Het is een vol...
Drie kilometer onder de veertien torens van het beroemde stadje San Gimignano ligt Tenuta le Calcinaie. De wijngaarden van le Calcinaie liggen in het prachtige dal Santa Lucia.
Wijnmaker Simone Santini, ooit genoemd als jonge veelbelovende nieuwkomer in de Toscane, maakt biologische wijn sinds 1993. En dat niet alleen: naast de veelgeprezen wijn die Santini produceert houdt hij er ook 22 bijenstammen op na, waarmee hij zeer unieke acasiahoning maakt. Zeer schaars, erg lekker!
Dat Santini ook wel van een grapje houdt wordt duidelijk door de naam van deze wijn, Ingrienta Uva: "Ingredienten: druiven". De wijn is gemaakt van hoofdzakelijk sangiovesedruiven, maar ook van wat autochtone druiven uit de omgeving. Het is een volle wijn, veel fruit en enigszins tannines.
Wijnhuis | Tenuta le Calcinaie |
Streek | Toscane |
Druif | Voornamelijk sangiovese |
Soort | rode wijn |
Classificatie | IGT |
Alcoholpercentage | 14% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18 ºC |
Vinificatie, rijping | Rijping in stalen tanks. |
Biologisch | ja, biologisch |
Smaaktype | Vol & rond, fruit |