Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

le Calcinaie Ingredienti Uva

Ingredienti Uva

le Calcinaie

Dat Santini ook wel van een grapje houdt wordt duidelijk door de naam van deze wijn, Ingrienta Uva: "Ingredienten: druiven". De wijn is gemaakt van hoofdzakelijk sangiovesedruiven, maar ook van wat autochtone druiven uit de omgeving. Het is een vol...

Wijnhuis:
le Calcinaie
Artikelnummer:
011.R075.02P
€15,80incl. BTW
Bestellen
Deel

Drie kilometer onder de veertien torens van het beroemde stadje San Gimignano ligt Tenuta le Calcinaie. De wijngaarden van le Calcinaie liggen in het prachtige dal Santa Lucia. 

Wijnmaker Simone Santini, ooit genoemd als jonge veelbelovende nieuwkomer in de Toscane, maakt biologische wijn sinds 1993. En dat niet alleen: naast de veelgeprezen wijn die Santini produceert houdt hij er ook 22 bijenstammen op na, waarmee hij zeer unieke acasiahoning maakt. Zeer schaars, erg lekker!

Dat Santini ook wel van een grapje houdt wordt duidelijk door de naam van deze wijn, Ingrienta Uva: "Ingredienten: druiven". De wijn is gemaakt van hoofdzakelijk sangiovesedruiven, maar ook van wat autochtone druiven uit de omgeving. Het is een volle wijn, veel fruit en enigszins tannines.

    http://www.tenutalecalcinaie.com

Wijnhuis Tenuta le Calcinaie
Streek Toscane
Druif Voornamelijk sangiovese
Soort rode wijn
Classificatie IGT
Alcoholpercentage 14%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 16-18 ºC
Vinificatie, rijping Rijping in stalen tanks.
Biologisch ja, biologisch
Smaaktype Vol & rond, fruit

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven