
Elegante en biologische Chianti van de sangiovese druiven net onder de torens van San Gimignano.
Drie kilometer onder de veertien torens van het beroemde stadje San Gimignano ligt Tenuta le Calcinaie. De wijngaarden van le Calcinaie liggen in het prachtige dal Santa Lucia. Wijnmaker Simone Santini, genoemd als jonge veelbelovende nieuwkomer in de Toscane, maakt biologische wijn sinds 1993. En dat niet alleen: naast de veelgeprezen wijn die Santini produceert houdt hij er ook 9 bijenstammen op na, waarmee hij zeer unieke acasiahoning maakt. Zeer schaars, erg lekker!
Deze biologische Chianti is donker van kleur, mondvullend, veel donker fruit en mooi in balans.
Wijnhuis | Tenuta le Calcinaie |
Streek | Toscane |
Druif | 100% sangiovese |
Soort | rode wijn |
Classificatie | DOCG |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 0,75 L |
Biologisch | biologisch |
Smaaktype | vol & rond, fruit |