Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Lageder Porer Pinot Grigio

Porer Pinot Grigio

Lageder

De toplijn van Aloïs Lageder waarvan deze Porer Pinot Grigio er één is. Het is een mooie volle en tegelijkertijd frisse wijn, kruidig en elegant.

Wijnhuis:
Lageder
Artikelnummer:
047.W075.07P
€21,95incl. BTW
Bestellen
Deel

Eén van de meest toonaangevende wijnproducenten in Italië is Aloïs Lageder, die de vijfde generatie van dit familiebedrijf vertegenwoordigt. Het bedrijf is opgericht in 1823 en in deze periode is het de familie gelukt om op de beste plaatsen in de Alto Adige wijngaarden te gaan verbouwen, voor een deel zelfs biologisch en   biodynamisch. 

Niet alleen traditie en innovatie brachten het wijnhuis Lageder waar het nu is, maar ook hedendaagse kunst en muziek en een holistische bedrijfsfilosofie nemen een belangrijke plek in het leven van Aloïs Lageder. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de bouw van kelders en installaties, maar ook in de verplichtingen die Lageder heeft buiten het wijnbedrijf, zoals een voorzitterschap van het Bolzano's Museum voor hedendaagse kunst.

Lageder kan echter vooral worden gezien als een wijnhuis dat een stempel heeft gedrukt op de Italiaanse wijn in binnen- én buitenland. 

Lageder heeft naast zijn basiswijnen ook nog een toplijn waarvan de Porer Pinot Grigio er één is. De druiven van deze pinot grigio zijn afkomstig van de wijngaarden van Lageder gelegen en groeien op een hoogte van 230-240 meter boven zee. De bodem bestaat uit stenen, zand en een hoog gehalte aan kalksteen, het gebied kent een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. De druiven worden na de pluk voorzichtig gebroken en geperst en kent een spontane gisting in houten vaten en stalen tanks. Rijping is op schil en duurt ca. 5 maanden.

Deze pinot grigio is zeer verfijnd. aromatisch en combineert mineralen met een zekere kruidigheid. De wijn is vol van smaak, rond en vol en heeft een mooie, frisse afdronk die opmerkelijk lang blijft hangen. 

Goed bewaard kan de wijn 4-6 jaar blijven liggen, maar is nu al op dronk.

    http://www.aloislageder.eu

Wijnhuis Aloïs Lageder
Streek Trentino - Alto Adige
Druif 100% pinot grigio
Soort witte wijn
Classificatie DOC
Alcoholpercentage 13%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 10-12 ºC
Biologisch Ja, biologisch
Smaaktype smaakvol & complex, mineralig

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven