Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Lageder Lehen Sauvignon

Lehen Sauvignon

Lageder

Overtreffende trap van de sauvignon, deze Lehen. Een aanrader!

Wijnhuis:
Lageder
Artikelnummer:
047.W075.03P
€22,95incl. BTW
Bestellen
Deel

Eén van de meest toonaangevende wijnproducenten in Italië is Aloïs Lageder, die de vijfde generatie van dit familiebedrijf vertegenwoordigt. Het bedrijf is opgericht in 1823 en in deze periode is het de familie gelukt om op de beste plaatsen in de Alto Adige wijngaarden te gaan verbouwen, voor een deel zelfs biologisch en   biodynamisch. 

Niet alleen traditie en innovatie brachten het wijnhuis Lageder waar het nu is, maar ook hedendaagse kunst en muziek en een holistische bedrijfsfilosofie nemen een belangrijke plek in het leven van Aloïs Lageder. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de bouw van kelders en installaties, maar ook in de verplichtingen die Lageder heeft buiten het wijnbedrijf, zoals een voorzitterschap van het Bolzano's Museum voor hedendaagse kunst.

Lageder kan echter vooral worden gezien als een wijnhuis dat een stempel heeft gedrukt op de Italiaanse wijn in binnen- én buitenland.

De Lehen Sauvignon is de overtreffende trap van de gewone sauvignon, de druiven zijn afkomstig van één enkele, zeer steile wijngaard gelegen op de zuidhelling met een vulkanische ondergrond. De druiven hebben drie maanden in stalen vaten gezeten, alvorens ze nog vijf maanden in Sloveense eikenhouten vaten verder rijpten. De wijn is zeer vol, heeft een uitgesproken smaak, met tropisch fruit, kruidig en complex.

    http://www.aloislageder.eu

Wijnhuis Aloïs Lageder
Streek Trentino - Alto Adige
Druif 100% sauvignon blanc
Soort witte wijn
Classificatie DOC
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Bodem, ligging Vulkanische bodem op ca. 370-510 meter boven zeeniveau met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht.
Vinificatie, rijping Gisting in stalen tanks, daarna rijping gedurende 3 maanden sur lie.
Biologisch ja, biologisch
Smaaktype smaakvol met mineralen
Wijn & Spijs Mooie aperitiefwijn. Daarnaast uitstekend bij eerste gangen, asperges, alle soorten vis (bij voorkeur gegrild of geroosterd), gevogelte en wit vlees.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven