Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Lageder Haberle Pinot Bianco

Haberle Pinot Bianco

Lageder

De toplijn van Lageder, waarvan de Haberle Pinot Bianco er één is. Zeer elegant en smaakvol!

Wijnhuis:
Lageder
Artikelnummer:
047.W075.08P
€19,80incl. BTW
Bestellen
Deel

Eén van de meest toonaangevende wijnproducenten in Italië is Aloïs Lageder, die de vijfde generatie van dit familiebedrijf vertegenwoordigt. Het bedrijf is opgericht in 1823 en in deze periode is het de familie gelukt om op de beste plaatsen in de Alto Adige wijngaarden te gaan verbouwen, voor een deel zelfs biologisch en   biodynamisch. 

Niet alleen traditie en innovatie brachten het wijnhuis Lageder waar het nu is, maar ook hedendaagse kunst en muziek en een holistische bedrijfsfilosofie nemen een belangrijke plek in het leven van Aloïs Lageder. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de bouw van kelders en installaties, maar ook in de verplichtingen die Lageder heeft buiten het wijnbedrijf, zoals een voorzitterschap van het Bolzano's Museum voor hedendaagse kunst.

Lageder kan echter vooral worden gezien als een wijnhuis dat een stempel heeft gedrukt op de Italiaanse wijn in binnen- én buitenland.

Lageder heeft naast zijn basiswijnen ook nog een toplijn waarvan de Haberle Pinot Bianco er één is. Deze pinot bianco heeft een strogele kleur waar lichtgroen appel doorheen schijnt. Bloemen en fruit komen naar voren in de neus. Vanwege de rijping op hout komt er ook een lichte maar niet overheersende houttoon naar voren. Al met al een zeer elegante wijn.

    http://www.aloislageder.eu

Wijnhuis Aloïs Lageder
Streek Trentino - Alto Adige
Druif 100% pinot bianco
Soort witte wijn
Classificatie DOC
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 10-12 ºC
Biologisch Ja, biologisch
Smaaktype smaakvol & complex, mineralig

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven