
Denk je aan druiven, dan denk je aan natuur. Denk je aan wijn, dan denk je aan cultuur: de keuze van een glas, de juiste atmosfeer, het perfecte gerecht dat matcht bij de wijn. La Selva combineert al meer dan 30 jaar natuur en cultuur. Het bedrijf werkt volledig biologisch en investeert met name in de lokale druiven uit de Maremma, zoals de vermentino, ciliegiolo, sangiovese, malvasia nera en pugnitello.
Ditmaal bij la Selva een witte sangiovese, in plaats van de zo bekende rode sangiovese. Biologisch, fruit, met een aangenaam zuurtje.
Wijnhuis | la Selva |
Streek | Toscane |
Druif | 100% sangiovese |
Soort | witte wijn |
Classificatie | IGT |
Alcoholpercentage | 13,0% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 10-12 ºC |
Vinificatie, rijping | Zes maanden rijping in stalen tanks, daarna nog zeker 1 maand rijping in fles. |
Biologisch | ja, biologisch |
Smaaktype | fris & fruitig |
Wijn & Spijs | Prima als aperitief, en daarnaast goed met vis, schaaldieren en wit vlees. |