Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Jermann Tunina

Tunina

Jermann

Maar liefst drie rode glaasjes in de Gambero Rosso, deze Tunina van wijnhuis Jermann. Met een mix van zeer verschillende druiven een absolute topwijn!

Wijnhuis:
Jermann
Artikelnummer:
044.W075.07P
€52,50incl. BTW
Bestellen
Deel

Jermann staat wereldwijd bekend als één van de topproducenten van Italiaanse wijn. Op menig wijnkaart van restaurants overal ter wereld kom je hun wijnen tegen. Het bedrijf ligt helemaal in het noordoosten van Italië, tegen de Sloveense grens aan.

De druiven van de Tunina komen van één van de beste wijngaarden van Jermann. De kleur van deze wijn is strogeel goud, het aroma intens, vol, met hints van honing en wilde bloemen. De smaak is vol en rond, fluweelzacht met een mooie lange afdronk.

Voor deze bijzondere combinatie van druiven vindt de pluk circa twee weken later plaats dan de normale oogst. De naam Tunina verwijst naar de eerdere eigenaar van het land waarop de wijngaard is gelegen en is daarnaast gewijd aan een gouvernante uit Venetië, minnares van Cassanova, die Tunina genoemd werd, het verkleinwoordje van Antonia, zoals ze werkelijk heette. 

Al vanaf begin jaren '70, toen de Tunina op de markt kwam won het vele prijzen en werd de wijn alom geroemd. We kunnen hier afsluiten met een citaat van Cesare Pillon uit een artikel in de “Civiltà del Bere” (Oktober 2000): “…but exceptional the Vintage Tunina is, and for many other reasons. No-one until now has ever realised it, but it is the most extraordinary meditation wine in existence. Not in the passive sense (wine to drink while meditating), but in the active sense: it is a wine that makes you meditate…”.    http://www.jermann.it

Wijnhuis Jermann
Streek Friuli
Druif sauvignon, chardonnay, ribolla, malvasia & picolit
Soort witte wijn
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Op dronk Nu, en mits goed bewaard een bewaarpotentieel van 7-8 jaar na botteling.
Bodem, ligging mergel met zandsteen
Vinificatie, rijping Pluk vindt ca. twee weken later plaats dan de normale oogst.
Smaaktype vol & complex
Awards Hoogste waardering met 3 rode glaasjes in de Gambero Rosso (2011)!
Wijn & Spijs Stevige wijn die daardoor goed samen gaat met onder meer truffelgerechten (vooraf), met een grote verscheidenheid aan visgerechten, vooral ovengebakken vis en vis in stevige sauzen, en met wit vlees.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven