Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Jermann Capo Martino

Capo Martino

Jermann

Afkomstig van één van de beste wijngaarden van het beroemde wijnhuis Jermann komt deze Capo Martino met een mix van verschillende druivensoorten, waaronder de Tocai Friulano.

Wijnhuis:
Jermann
Artikelnummer:
€56,95incl. BTW
Bestellen
Deel

Jermann staat wereldwijd bekend als één van de topproducenten van Italiaanse wijn. Op menig wijnkaart van restaurants overal ter wereld kom je hun wijnen tegen. Het bedrijf ligt helemaal in het noordoosten van Italië, tegen de Sloveense grens aan.

De druiven van de Capo Martino komen van één van de beste wijngaarden van Jermann en bestaan uit een mix van verschillende druivensoorten, met voornamelijk tocai friulano, en verder ribolla, malvasia en picolit. De wijn is een eerbetoon aan de overgrootvader die 110 jaar geleden vanuit Slovenië naar Italië kwam. Jermann heeft getracht met deze Capo Martino een elegante en ook complexe wijn op de markt te brengen.

De wijn is goudgeel van kleur, helder en sprankelend. Het aroma is intens en complex waarin een geur zit van exotisch fruit met een beetje vanille, appel, banaan en hazelnoot. De wijn is fluweelzacht in de mond, mooi in balans en heeft een lange afdronk.


www.jermann.itWijnhuis Jermann
Streek Friuli
Druif Voornamelijk tocai friulano, verder ribolla, malvasia & picolit
Soort witte wijn
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Bodem, ligging Mergel met zandsteen
Vinificatie, rijping Rijping in Sloveens eiken vaten van 750 liter gedurende 12-16 maanden, vervolgens twee jaar rijping in fles.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven