Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Icardi Pafoj Monferrato Bianco

Pafoj Monferrato Bianco

Icardi

Altijd een mooie combinatie: de frisheid van een sauvignon en de volheid van een chardonnay, in dit geval ook nog aangevuld met cortese. Deze komen bij Icardi prima tot hun recht.

Wijnhuis:
Icardi
Artikelnummer:
043.W075.01P
€15,95incl. BTW
Bestellen
Deel

Icardi, alom geprezen voor hun geweldige wijnen, ligt in de Piemonte op de grens van Langhe en Monferrato, twee zeer beroemde wijngebieden in Italië. Het 100 jaar oude wijnhuis wordt inmiddels geleid door broer Claudio Icardi en zus Maria Grazia. Claudio is oenoloog en verantwoordelijk voor de 75 hectare grond waar op biologische wijze wijn wordt gemaakt. Icardi heeft inmiddels ook twee biodynamische wijnen op de kaart gezet. Ook zus Maria Grazia is als rechterhand van Claudio zeer gedreven om Icardi ook buiten Italië te promoten.

Dat Icardi zeer succesvol is blijkt wel uit de enorme waardering die ze krijgt van toonaangevende organisaties zoals Gambero Rosso en Luca Maroni. Bij deze laatste wordt Icardi als beste domein in de Piemonte genoemd en de Gambero Rosso deelt jaarlijks dubbele rode glaasjes uit voor hun barbaresco en barolo!

Altijd een mooie combinatie: de frisheid van een sauvignon en de volheid van een chardonnay, aangevuld met cortese. Deze komen bij Icardi prima tot hun recht. De sauvignon is gerijpt in Franse barriques, de chardonnay in inox vaten, om daarna samen nog enkele maanden verder te rijpen op fles.


    http://icardipierino.it

Wijnhuis Icardi
Streek Piemonte
Druif sauvignon, chardonnay en cortese
Soort witte wijn
Classificatie DOC
Inhoud 750 ml
Op dronk Is nu op dronk, maar kan ook prima nog even liggen.
Serveertemperatuur ca. 14ºC
Bodem, ligging Arme zandgrond, ca. 250 meter boven zeeniveau.
Vinificatie, rijping Druiven worden midden september met de hand geplukt. De sauvignon rijpt in Frans barriques vaten, de chardonnay in stalen vaten. Na 6 maanden worden de druiven gemixt en rijpt de wijn nog eens 3 maanden verder in stalen tanks.
Smaaktype vol & complex
Awards Goede beoordelingen bij onder meer Gambero Rosso, Luca Maroni en Wine Spectator!
Wijn & Spijs Gaat goed samen met hors d'oeuvres, vis en verse kaas.

Reviews

Gijs

Mooie combi van Sauvignon Blanc, de brenger van een zuurtje en Chardonnay; welke een mooie diepgang geeft aan de wijn. Lekker fruitig. erg rijk en fris. erg goed in balans.


Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.