Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Icardi Brachetto Suri Vigin

Brachetto Suri Vigin

Icardi

Een absolute aanrader voor bij het dessert! Licht mousserende rode dessertwijn, die een uitstekende combinatie vormt bij rood fruit en bij chocolade.

Wijnhuis:
Icardi
Artikelnummer:
043.D075.01P
€14,50incl. BTW
Bestellen
Deel

Icardi, alom geprezen voor hun geweldige wijnen, ligt in de Piemonte op de grens van Langhe en Monferrato, twee zeer beroemde wijngebieden in Italië. Het 100 jaar oude wijnhuis wordt inmiddels geleid door broer Claudio Icardi en zus Maria Grazia. Claudio is oenoloog en verantwoordelijk voor de 75 hectare grond waar op biologische wijze wijn wordt gemaakt. Zus Maria Grazia is als rechterhand van Claudio zeer gedreven om Icardi ook buiten Italië te promoten.

Dat Icardi zeer succesvol is blijkt wel uit de enorme waardering die ze krijgt van toonaangevende organisaties zoals Gambero Rosso en Luca Maroni. Bij deze laatste wordt Icardi als beste wijndomein in de Piemonte genoemd en de Gambero Rosso deelt jaarlijks dubbele rode glaasjes uit voor hun barbaresco en barolo.

De brachetto “Suri Vigin” is een mousserende rode dessertwijn die zowel fris, als licht zoet is en die koud gedronken moet worden. Vanwege het relatief lage alcoholpercentage is het een niet te zware afsluiting van de maaltijd. De brachetto is intens van smaak, mooi in balans en een aanrader bij desserts, rood fruit en chocolade.


    http://icardipierino.it

Wijnhuis Icardi
Streek Piemonte
Druif 100% brachetto
Soort mousserende dessert wijn
Classificatie DOC
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur koud drinken
Bodem, ligging Kalkrijke grond, ca. 300 meter boven zeeniveau.
Vinificatie, rijping Druiven worden midden september met de hand geplukt.
Biologisch ja, biologisch
Smaaktype sprankelend fris met een zoetje
Wijn & Spijs Aanrader bij desserts, rood fruit en chocolade.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven