
Met 60 hectare wijnstokken is Funaro geen hele grote speler op Sicilië. Niet kwantiteit maar kwaliteit staat hier nummer 1. Het bedrijf werkt geheel op biologische wijze en maakt wijnen van de autochtone druivensoorten van Sicilië: inzolia, catarato, grillo, zibibbo en nero d’avola. Maar ook de internationaal bekende namen ontbreken niet op hun domein, zoals de chardonnay, syrah, merlot en cabernet sauvignon.
De Verdelicia is een elegante wijn met een strogeel-goude kleur. Op de achtergrond zijn citrus en tropisch fruit aanwezig. De wijn is zowel complex als fris en levendig en is zeer mooi in balans.
Wijnhuis | Funaro |
Streek | Sicilië |
Druif | chardonnay & inzolia |
Soort | witte wijn |
Classificatie | IGP |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 10-12 ºC |
Bodem, ligging | De chardonnay en inzoliadruiven zijn afkomstig van het Salemi landgoed dat ligt op een hoogte van ca. 170 meter boven zeeniveau. Het heuvelachtige terrein is rijk aan organische stoffen en heeft een zilte-kleiige structuur met krijtkristallen die typisch |
Vinificatie, rijping | De druiven worden met de hand gepluk. Eerst de chardonnay in augustus en later in september de inzolia. De druiven worden apart verwerkt en rijpen in stalen tanks. |
Biologisch | Ja, biologisch |
Smaaktype | vol & complex |