
Met 60 hectare wijnstokken is Funaro geen hele grote speler op Sicilië. Niet kwantiteit maar kwaliteit staat hier nummer 1. Het bedrijf werkt geheel op biologische wijze en maakt wijnen van de autochtone druivensoorten van Sicilië: inzolia, catarato, grillo, zibibbo en nero d’avola. Maar ook de internationaal bekende namen ontbreken niet op hun domein, zoals de chardonnay, syrah, merlot en cabernet sauvignon.
De Pille della Ciaula heeft een intens robijnrode kleur. Is gerijpt op Frans eiken en Amerikaans eiken barriques gedurende 10 maanden. Rijp donker fruit met een beetje vanille en zachte tannines.
Wijnhuis | Funaro |
Streek | Sicilië |
Druif | syrah & nero d'avola |
Soort | rode wijn |
Classificatie | IGP |
Alcoholpercentage | 14% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18 ºC |
Bodem, ligging | Beide druiven komen uit de omgeving van Salemi, gelegen op een hoogte van ongeveer 150 meter boven zeeniveau. Het terrein is heuvelachtig, heeft een kleiachtige structuur en is rijk aan organische stoffen. |
Vinificatie, rijping | De druiven worden met de hand geoogst: de syrah begin september, de nero d'avola eind september. De druiven worden apart verwerkt en rijpen ca. 10 maanden in eiken vaten. |
Biologisch | Ja, biologisch |
Smaaktype | vol & rond |