Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Funaro Passito

Passito

Funaro

Wijnhuis:
Funaro
Artikelnummer:
103.D500.01P
€16,50incl. BTW
Bestellen
Deel

Met 60 hectare wijnstokken is Funaro geen hele grote speler op Sicilië. Niet kwantiteit maar kwaliteit staat hier nummer 1. Het bedrijf werkt geheel op biologische wijze en maakt wijnen van de autochtone druivensoorten van Sicilië: inzolia, catarato, grillo, zibibbo en nero d’avola. Maar ook de internationaal bekende namen ontbreken niet op hun domein, zoals de chardonnay, syrah, merlot en cabernet sauvignon.

Van de zibibbodruif maakt Funaro hier een mooie passito. Een deel van de druiven die midden september met de hand worden geplukt zijn overrijp en ondergaan een zachte persing in roestvrijstalen tanks. Een ander deel is al gedeeltelijk gedroogd aan de stok, en wordt halverwege het fermenatieproces toegevoegd. Na een tottale periode van 30 dagen worden de gedroogde druiven zachtjes ingedrukt, om de natuurlijke suikers optimaal vrij te laten komen. Dit zorgt voor een rijke, evenwichtige dessertwijn. De wijn rijpt overigens nog lange tijd na op fles.

    http://www.funaro.it

Wijnhuis Funaro
Streek Sicilië
Druif 100% zibibbo
Soort dessertwijn
Classificatie IGP
Afsluiting kurk
Inhoud 500 ml
Bodem, ligging De zibibbo druiven groeien op een hoogte van ca. 400 meter boven de zeespiegel. De bodem heeft een lemige structuur.
Vinificatie, rijping De druiven worden in september met de hand geplukt.
Biologisch ja, biologisch
Smaaktype zoete dessertwijn

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven