Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Firriato Santagostino bianco

Santagostino bianco

Firriato

Zeer elegante wijn van wijnhuis Firriato met een mooie combi van catarratto en chardonnay.

Wijnhuis:
Firriato
Artikelnummer:
034.W075.04P
€16,95incl. BTW
Bestellen
Deel

De passie van een jonge ondernemer, verliefd op zijn land, zorgde voor een bloeiende start van het wijnhuis Firriato, midden in de jaren 80. Salvatore di Gaetano en zijn vrouw Vinzia Novara zijn erin geslaagd in relatief korte tijd een wijnhuis van wereldformaat op de kaart te zetten. Het werd in 2006 uitgeroepen tot beste wijnbedrijf van Italië en staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Firriato maakt een indrukwekkende reeks wijnen van autochtone druivensoorten, zoals de nero d'avola voor de rode wijn en de grillo, caterratto, inzolia en zibibbo voor de witte wijn. In een aantal gevallen gebruikt Firriato één enkele druivensoort voor haar wijn, in andere gevallen worden deze druiven gemixed met internationale druivenrassen, zoals de cabernet sauvignon, syrah, merlot en chardonnay. Firriato komt oorspronkelijk uit het noordwesten van Sicilië, maar heeft inmiddels op meerdere plekken op het eiland haar wijnstokken groeien. Onder meer vlakbij de Etna en sinds kort ook op het eilandje Favignana. Tot slot kan vermeld worden dat het bedrijf haar eigen oenoloog van formaat in dienst heeft, Giuseppe ("Pepe") Pellegrino.

Firriato heeft met deze Santagostino bianco een zeer elegante wijn weten te maken met een combinatie van bloemen, perzik, meloen en amandel in de neus. We proeven vervolgens een wijn die mooi in balans is, zacht met toch een klein zuurtje en een mooie afdronk. De wijn is een mix van catarratto en chardonnay.

    http://www.firriato.it

Wijnhuis Firriato
Streek Sicilië
Druif 50% catarratto & 50% chardonnay
Soort witte wijn
Classificatie IGT Sicilië
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 10-12 ºC
Bodem, ligging Kleiachtige grond met kalk, 230-250 meter boven zeeniveau.
Vinificatie, rijping Druiven worden eind augustus, begin september met de hand geplukt. Rijping gedurende 4 maanden in nieuwe barriques en vervolgens 4 maanden op fles.
Smaaktype vol & complex
Wijn & Spijs Gaat goed samen met stevige vissoorten, zoals sardines, zeeduivel en tarbot.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven