Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Firriato Quater bianco

Quater bianco

Firriato

Topper van Firriato! Met een geweldige combinatie van de vier lokale druivensoorten, allen zo typisch voor Sicilië: de grillo, catarratto, carricante & zibibbo. Deze droge maar aromatische wijn spettert in het glas.

Wijnhuis:
Firriato
Artikelnummer:
034.W075.05P
€19,95incl. BTW
Bestellen
Deel

De passie van een jonge ondernemer, verliefd op zijn land, zorgde voor een bloeiende start van het wijnhuis Firriato, midden in de jaren 80. Salvatore di Gaetano en zijn vrouw Vinzia Novara zijn erin geslaagd in relatief korte tijd een wijnhuis van wereldformaat op de kaart te zetten. Het werd in 2006 uitgeroepen tot beste wijnbedrijf van Italië en staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Firriato maakt een indrukwekkende reeks wijnen van autochtone druivensoorten, zoals de nero d'avola voor de rode wijn en de grillo, caterratto, inzolia en zibibbo voor de witte wijn. In een aantal gevallen gebruikt Firriato één enkele druivensoort voor haar wijn, in andere gevallen worden deze druiven gemixed met internationale druivenrassen, zoals de cabernet sauvignon, syrah, merlot en chardonnay. Firriato komt oorspronkelijk uit het noordwesten van Sicilië, maar heeft inmiddels op meerdere plekken op het eiland haar wijnstokken groeien. Onder meer vlakbij de Etna en sinds kort ook op het eilandje Favignana. Tot slot kan vermeld worden dat het bedrijf haar eigen oenoloog van formaat in dienst heeft, Giuseppe ("Pepe") Pellegrino.

Topper van Firriato! Met een geweldige combinatie van de vier lokale druivensoorten, allen zo typisch voor Sicilië: de grillo, catarratto, carricante & zibibbo. Deze droge maar aromatische wijn spettert in het glas. Veel wit fruit met citrus en ananas en een mooie mineralige ondertoon. In 2010 uitstekend beoordeeld bij Parker met 90 punten.

    www.firriato.it

Wijnhuis Firriato
Streek Sicilië
Druif grillo, catarratto, carricante & zibibbo
Soort witte wijn
Classificatie IGT Sicilië
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 10-12 ºC
Bodem, ligging Kleiachtige grond met kalk, 200-250 meter boven zeeniveau.
Vinificatie, rijping Druiven worden in september met de hand geplukt in september. Rijping gedurende 3 maanden in stalen tanks, vervolgens nog 3 maanden op fles.
Smaaktype vol & complex
Wijn & Spijs Gaat goed samen met vis en zeevruchten, bijvoorbeeld met kreeft, garnalen en met tarbot.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Loading...
Geen producten gevonden...

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven