Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Firriato Branciforti bianco

Branciforti bianco

Firriato

Deze Branciforti bianco is een mooie, frisse wijn gemaakt van de inzolia en de catarratto: twee typische druiven van Sicilië.

Wijnhuis:
Firriato
Artikelnummer:
034.W075.03P
€7,95incl. BTW
Bestellen
Deel

De passie van een jonge ondernemer, verliefd op zijn land, zorgde voor een bloeiende start van het wijnhuis Firriato, midden in de jaren 80. Salvatore di Gaetano en zijn vrouw Vinzia Novara zijn erin geslaagd in relatief korte tijd een wijnhuis van wereldformaat op de kaart te zetten. Het werd in 2006 uitgeroepen tot beste wijnbedrijf van Italië en staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Firriato maakt een indrukwekkende reeks wijnen van autochtone druivensoorten, zoals de nero d'avola voor de rode wijn en de grillo, caterratto, inzolia en zibibbo voor de witte wijn. In een aantal gevallen gebruikt Firriato één enkele druivensoort voor haar wijn, in andere gevallen worden deze druiven gemixed met internationale druivenrassen, zoals de cabernet sauvignon, syrah, merlot en chardonnay.

Firriato komt oorspronkelijk uit het noordwesten van Sicilië, maar heeft inmiddels op meerdere plekken op het eiland haar wijnstokken groeien. Onder meer vlakbij de Etna en sinds kort ook op het eilandje Favignana. Tot slot kan vermeld worden dat het bedrijf haar eigen oenoloog van formaat in dienst heeft, Giuseppe ("Pepe") Pellegrino.

Deze Branciforti bianco is een mooie, frisse wijn gemaakt van de inzolia en de catarratto: twee typische druiven van Sicilië.

    http://www.firriato.it

Wijnhuis Firriato
Streek Sicilië
Druif inzolia & catarratto
Soort witte wijn
Classificatie IGT
Alcoholpercentage 12,5%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 10-12 ºC
Vinificatie, rijping Rijping in stalen tanks.
Smaaktype fris & fruitig
Wijn & Spijs Prima aperitiefwijn, bij lichte gerechten, bij vis en zeevruchten.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven