Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Felsina I Sistri

I Sistri

Felsina

De I Sistri is een aanrader voor de ware chardonnay liefhebber. De wijn doet enigszins denken aan de Franse Meursault en won al vele prijzen!

Wijnhuis:
Felsina
Artikelnummer:
030.W075.01P
€21,25incl. BTW
Bestellen
Deel

Fattoria di Felsina kan zonder meer als één van de toppers worden genoemd als het gaat om toonaangevende wijnhuizen in Toscane. Gelegen op de weg van Sienna naar Arezzo en Perugia ligt het bedrijf in het zuidoosten van de Chianti Classico. De grond is voornamelijk steenachtig kalk met mergel, karakteristiek voor de Chianti, met zandsteen, zilt en klei en rijk aan mineralen. Het maakt de wijnen van Felsina rijk en complex. Zowel de Fontalloro als de Chianti Classico Rancia Riserva scoren zeer hoog in de Gambero Rosso met drie resp. twee rode glaasjes. Ook de chardonnay I Sistri mag niet onvermeld blijven als visitekaartje van dit domein.

De I Sistri is een aanrader voor de ware chardonnay liefhebber. De wijn doet enigszins denken aan de Franse Meursault en won al vele prijzen, waaronder 2 glaasjes in de Gambero Rosso. Tropisch fruit, perzik en een beetje vanille. De fermentatie vindt plaats in eiken vaten, botteling gebeurt in juli. Voor wie houdt van chardonnay met eiken absoluut het proberen waard!

    http://www.felsina.it

Wijnhuis Felsina
Streek Toscane
Druif 100% chardonnay
Soort witte wijn
Classificatie IGT Toscana
Alcoholpercentage 13%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Vinificatie, rijping De druiven worden met de hand geplukt. Rijping in Frans eiken vaten van 225 liter.
Smaaktype vol & complex
Awards Zeer lovende beoordelingen!

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven