
In 1978 startte aan de voet van de heuvels van Valdobbiadene en Vidor het wijndomein van Lucio en Mirella De Faveri. Het wijnhuis is gespecialiceerd in het maken van proseccowijnen, waarvoor dit gebied uitermate geschikt is. De druiven groeien op licht glooiende heuvels die beschermd worden door de Dolomieten aan de ene kant en een zachte wind krijgen vanuit de Adriatische zee. De druiven waarmee De Faveri haar prosecco's maakt zijn naast de proseccodruif ook de verdisio, de perera en de bianchetta. Met al haar kennis en gebruikmakend van moderne technieken zorgt dit wijnhuis voor een prachtig glas prosecco.
Elegant met een mooie bubbel die niet overheerst.
Wijnhuis | De Faveri |
Streek | Veneto |
Druif | prosecco |
Soort | Prosecco |
Afsluiting | proseccokurk |
Inhoud | 750 ml |
Vinificatie, rijping | Na vergisting eerste rijping in stalen tanks. Vervolgens volgt een tweede gisting in andere tanks waar gist en rietsuiker wordt toegevoegd. Tot slot wordt de gisting gestopt en de wijn na stabilisatie gebotteld wanneer de wijn het juiste alcoholpercentage |
Smaaktype | sprankelend, fris & fruitig |
Wijn & Spijs | Uitstekend geschikt als aperitief en bij lichte maaltijden. |