Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Casale Marchese Clemens

Heerlijke mix van chardonnay met malvasia, die het uitstekend doet bij mooie visgerechten!

Wijnhuis:
Casale Marchese
Artikelnummer:
013.W075.02P
€16,95incl. BTW
Bestellen
Deel

Het landgoed van Casale Marchese is zeer oud en bestaat al sinds ca. 1300. Tijdens de renaissance werd het bewoond door markies Emilio de Cavalieri, wat de naam Casale Marchese verklaart, één van de wijnen van dit wijndomein. De Carletti familie maakt al sinds 2 eeuwen wijn, inmiddels met de 5e generatie. De druiven worden met de hand geplukt en er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen.
 

Het tropisch fruit komt je tegemoet als je de Clemens ruikt. Maar het blijft niet bij een klein zoetje van ananas, perzik en meloen. Deze prachtige wijn van Casale Marchese is tegelijkertijd vol van smaak en fris, waar een lichte hint van citrus uiteindelijk nog voor zorgt. De wijn is een mix van malavsia en chardonnay. Een aanrader voor bij het eten, bijvoorbeeld bij schaal- en schelpdieren, zoals pasta vongole, vis en wit (kalfs)vlees. Pricewinning bij de Gambero Rosso van 2014 met maar liefst 2 rode glaasjes!

De wijn is vernoemd naar kardinaal Clemente Micara. Vicaris van 3 pausen op rij (Pius XII, John XXIII en Paul XI). Clemens wordt gemaakt van de oudste, meest speciale druiven van het domein Casale Marchese. De druiven groeien op een helling waar kardinaal Clemente in de zomer graag mediteerde wanneer hij verbleef bij zijn zus Antoinette op het domein van Casale Marchese. Nu in het bezit van haar achter- achterkleinkinderen. Jaar: 2018.

Wijnhuis Casale Marchese
Streek Lazio
Druif malvasia & chardonnay
Soort witte wijn
Classificatie Frascati Superiore DOCG
Alcoholpercentage 14%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 10-12 ºC
Bodem, ligging Vulkanische grond.
Vinificatie, rijping Druiven worden met de hand geplukt. Rijping sur lie gedurende vier maanden. Botteling vindt plaats in mei.
Smaaktype vol & rond, fruit
Awards Twee rode glaasjes in Gambero Rosso van 2014!
Wijn & Spijs Gaat bijvoorbeeld goed samen met visgerechten, vissoep, wit vlees en speenvarken.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven